Verlichting

Het elektrische licht is eigenlijk een uitvinding van de heren Edison en Swan die in het jaar 1880 met de eerste bruikbare lampen kwamen. Toch duurde het alsnog ruim 200 jaar om de lamp door te ontwikkelen tot een energie zuinig exemplaar, de gloeilamp heeft namelijk als eigenschap om de gebruikte elektriciteit maar voor zo'n 25% in licht en dus zo'n 75% in warmte {verlies} om te zetten.

De uitvinding van de LEDlamp in de jaren 80/90 van de vorige eeuw is een belangrijke, deze lamp heeft namelijk als eigenschap om met weinig elektriciteit veel licht te produceren en dat met een aanmerkelijk langere levensduur als de gloeilamp.

De laatste jaren is de LEDlamp goed doorontwikkeld en heeft het al veelvuldig z'n toepassing gevonden in woningen, winkels en kantoren, hiermee kan een aanzienlijke besparing worden gerealiseerd op het verbruik van elektriciteit maar ook o.a op de aanschaf en vervangingskosten.
Voor de thuis situatie kan de LEDlamp overal gebruikt worden waar langdurig kunstlicht nodig is en kan meestal worden gedimd of van kleur veranderen d.m.v. een afstandsbediening of drukknop bij de deur.

Voor ondernemers kan het aantrekkelijk zijn om een ontwerp van een lichtinstallatie icm een subsidieaanvraag door ons te laten aanleveren.